Pizzasnurrer

I dag er det lørdag, og hva passer vel bedre til kosemat, enn pizzasnurrer? Det er i alle fall en klar favoritt her i huset. Ungene har sett seg lei av taco, pizza og lasagne, men pizzasnurrer blir de aldri lei av. Det er jo så enkelt å fryse ned og ta opp en dag man er litt fysen også…. hvis man er så heldig at det blir noe til overs da, for her i huset forsvinner disse temmelig fort.

 

Oppskrift på pizzasnurrer

Ingredienser:

 • 2 1/2 dl vann
 • 1/2 pk gjær
 • 1 ss olje
 • 1/2 ts salt
 • 1 1/2 dl sammalt hvete, grov
 • Ca. 6 dl hvetemel

Fyll:

 • 200 g kjøttdeig eller karbonadedeig
 • 2 ss olje
 • 1 stk hakket løk
 • 1/2 boks hakkede hermetiske tomater
 • 1 ss tomatpuré
 • 1/2 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • Ca. 1 dl vann
 • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket basilikum
 • 2 1/2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte:

 • Lag deigen.  Varm opp vannet til det blir fingervarmt i en gryte. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett oppvarmet vann. Rør ut gjæren og tilsett olje, sukker og salt.
 • Rør inn sammalt mel. Tilsett halvparten av det siktede hvetemelet og elt deigen. Tilsett deretter halvparten av melet som er igjen osv. Elt deigen til den er passe fast og slipper bakebolle og redskap. Dekk bakebollen med plast eller en arbeidstallerken, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
 • Mens deigen hever lager du kjøttsaus. Hakk opp løk, hvitløk og hermetiske tomater. Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.
 • Trykk deigen ned i bakebollen. Ha eventuelt litt mel på benken før deigen tas ut og eltes lett sammen. Rull deigen til en pølse, og kjevl den ut til en tynn avlang firkant. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en tykk pølse. Skjær pølsen i ca. 1,5 cm tykke skiver. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir.
 • Dryss på ost. Ha plast over pizzasnurrene og la dem etterheve i cirka 10-15 minutter. Stekes midt i ovnen i ca 15.minutter på 225 °C. Avkjøles på rist.

Nytes som de er – men server gjerne en salat ved siden av, så får du et mer fullverdig og mettende måltid.

Vel bekomme!

Annonser

Skrevet av

S

Frue som snart nærmer seg 40 års krisa, gift og har to barn (6 og 9 år), blogger om hverdagslivets trivialiteter ispedd litt humor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *